Krathusvej

Den farvearkæologiske undersøgelse viser, at der her er bevaret op- rindlige farvelag fra husets opførelsestidspunkt, hvor billedekunstner Kai Nielsens flytter ind i ejendommen der kaldtes “Krogen”.

Alt indvendigt træværk er oprindeligt bemalet med samme lyse varme grå farve, kun med undtagelse af døre og indfatninger i køkkenet samt den oprindelige bagdør, der alle oprindeligt var malet i en blå oliefarve.

Rummene i huset, hvor de ældste farvelag er fundet, har oprindeligt været malet med “teglfarver” som de genfindes i husets udvendige brændte flammede mursten. Farverne veksler mellem rødlige og gullige nuancer i selskab med den rene blå farve på væggene i atelieret.

Køkkenet er oprindelig malet i en lys teglfarve, atelierstuen i en lys teglfarve, soveværelset på første sal i en lys sandfarve, ligesom i det lille rum (9) ved siden af soveværelset. I rum 10 ses en brændt sienna, og på trappen, kan den oprindelige farve være en lys gullig sandfarve.

På de udvendige skodder er det ældste farvelag mere grå-grønligt end den nuværende blå farve. Farvelaget kan stamme tilbage til Clara Pont- oppidans tid ( jf. fotos fra artikel i familiejournalen 1956). Farvelaget er mørkere og mere grå-grønligt end den nuværende blå farve. 

Ydelser Kunstkonservering
Kunde  Kai Nilsens kunstnerhjem og atelier 
År         2018
Vis mere

Kontakt:

anne@koebenhavnskonservator.dk

+ 45 22 16 62 08

 

Adresse:

Sturlasgade 14M, 2. sal

2300 København S 

Kontakt os